Подът е една от най-замърсяваните повърхности във всеки дом. Причината е, че влизайки с обувки ние разнасяме замърсяванията, които са полепнали по тях и на подовата настилка. Но не само  подът се нуждае от редовно почистване, това важи и за всички други повърхности.

Почистването им е важен аспект в грижата за здравето, защото в противен случай те се превръщат в източник на микробни инфекции. В тази статия ще Ви представим пробиотичното почистване като най-добрия начин за постигане на перфектен резултат.

Екологичните почистващи препарати на Probioaction могат да постигнат истинска чистота без вредни микроби. В тяхната основа стоят 4 вида специално избрани полезни бактерии. Те имат естествен произход и НЕ са подлагани на обработка с помощта на генни или рекомбинативни технологии, т.е не са ГМО продукт. Те действат благотворно и се отнасят по тип на безопастност към категорията „безопасни организми”.

Това означава, че чрез нашите екологични почистващи препарати Вие можете да създадате и поддържате чиста и здравословна среда у дома.

Колко често трябва да се използват пробиотичните почистващи препарати?

Почистването на всяка повърхност се състои от 2 етапа – генерално (1 ниво) и всекидневно почистване (2 ниво).

Чудите се от къде да започнете? Всичко зависи от нивото на замърсяване на повърхността и от това, което искате да постигнете. Ако в самото начало пред Вас стои визуално чиста повърхност, смело започнете от 2 ниво. Но за да Ви стане ясно, нека да започнем от самото начало.

Генералното почистване се прави с цел да се отстранят видимите замърсявания. Те могат да бъдат прах, сажди след пожар, боя, зацапвания от домашните любимци, плесен, пръст, кал, мазнини и много други. За да се почистят видимите замърсявания, ние трябва да отделим замърсяването от самата повърхност и да го премахнем. Затова е важно почистващото средство да не нарушава външния вид на самата повърхност.

Следва постоянното почистване. Чудите се защо постоянно? Ще Ви отговорим!

Ако визуалната чистота може да се постигне само с едно почистване, то това не важи за премахването на микробите от повърхностите. За да го постигнем, еднократно почистване няма да промени нищо.

Тук нашите екологични почистващи препарати могат да Ви помогнат да отстраните вредните (патогенни) бактерии. Полезните бактерии, които се съдържат в тях, по естествен начин се конкурират за храна с патогенните микроорганизми. По този начин, започват да се размножават и стават доминантни. Така развитието на патогените намалява и само след 3-4 седмици нивото им спада от 5 до 10 пъти.

За да се случи това, препоръчваме да използвате нашите био почистващи препарати на всеки 2-3 дни.

С това ще завършим тази статия. Следете нашия блог, защото скоро ще Ви споделим още интересна информация за пробиотичното почистване.