Facebook Pixel

Често задавани въпроси

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. Защо бих искал полезни бактерии в дома си?

Много хора  може да се притесняват да впръскат живи микроорганизми в дома си, и това е напълно разбираемо. Истината е, че навсякъде около нас, колкото и старателно да почистваме, е пълно с различни видове бактерии. Някои от тях са безвредни, но има и такива, които могат да навредят на нашето здраве. Колкото повече се стараем да ги унищожим с класическите почистващи средства, толкова по-устойчиви и по-многобройни стават те. Решението е вместо да се избиват всички бактерии, да се увеличи броя на полезните (пробиотични) бактерии спрямо вредните (патогенни) бактерии. Тези добри бактерии работят много ефективно. Тъй като самите те са микроорганизми, те знаят как точно да се конкурират с вредните бактерии и патогенните биофилми могат да бъдат предотвратени. Полезните бактерии не унищожават вредните, а са по-бързи в храненето и по този начин намаляват популацията на лошите бактерии. Така патогенните бактерии ще бъдат възпрепятствани да вземат надмощие и да причинят щети на хората, животните и природата.

 

*Биофилм (сложна структура от различни видове микроорганизми, защитени с полимерен слой, устойчив на антибиотици и дезинфектанти)

2. Въздействат ли пробиотиците на вирусите, в частност COVID-19?

Ние не можем да твърдим категорично, че създавайки здравословен микроклимат, пробиотичните бактерии унищожават и успешно се борят с вирусите. Нямаме проведени изследвания за поведението на нашите продукти в това направление. Но има различни публикации, които доказват вирусоцидното действие на пробиотичните бактерии от рода Bacillus,каквито ние използваме в Perilis Probiotic Premium.

3. Каква е разликата между пробиотичните спрейове и стандартните освежители за въздух?

Освежителите за въздух използват обикновено парфюмни композиции, с т.нар. „тежки молекули“, които потискат неприятните миризми, без да ги разграждат. Често пъти те не успяват да доминират над другите миризми и се получава обратен ефект. Освен това повечето парфюмни композиции съдържат големи количества алергени, които могат да имат неблагоприятно въздействие върху хората и домашни любимци. Пробиотичните продукти премахват неприятните миризми по естествен начин. Те деструктурират въглеводородните вериги в молекулата на неприятната миризма и по този начин я разграждат и премахват. Пробиотичните бактерии са 100% естествени, безопасни и са незаменими за здравето ни.

4. Трябва ли да съхранява бутилките в хладилника?

Не, просто ги пазете от пряка слънчева светлина и от 5 до 35 градуса по Целзий.

5. Дезинфектанти ли са пробиотичните продукти?

Не, продуктите нямат пряк биоциден ефект върху други бактерии. Като такива те няма да доведат до резистентност сред патогенните микроорганизми. Те минимизират броя на вредните бактерии в затворено помещение на принципа на конкурентното хранене.

6. Да продължавам ли да чистя с традиционни почистващи препарати, ако използвам пробиотични продукти?

Не, най-добрите резултати с пробиотичните продукти се получават, когато не се използват химически препарати и дезинфектанти.

7. Безопасни ли са пробиотичните продукти за хората, препоръчително ли е защитно облекло и ръкавици?

Поради своята биологична природа, всички продукти са напълно безопасни при вдишване и при контакт с кожата, екологични и безвредни. Не се изисква защитно облекло и контактът с гола кожа няма да има отрицателен ефект. Допълнителна информация за аспектите на безопасност на нашите продукти можете да намерите в MSDS файловете на всеки продукт.

8. Какви са приликите и разликите между продуктите Perilis Probiotic Premium?

Във всички продукти Perilis Probiotic Premium използваме 4 щама полезни бактерии, наречени КОНСОРЦИУМ CS4, но в различни концентрации и с различни адитиви, за да постигнем максимално добър ефект според предназначението на продукта.

 

Например, в Room Probiotic Premium имаме дезодориращи съставки, които в комбинация с КОНСОРЦИУМ CS4 действат синергично при разграждането на миризми.

 

В Pet Probiotic Premium сме използвали комбинация от ензими и бактерии за да получим мигновено действие.

 

В Shoes Probiotic Premium използваме по-високи концентрации на бактерии за тотален и бърз ефект.

 

В Surface Probiotic Premium имаме повърхностно-активни вещества (пенители), които подпомагат почистващото действие на бактериите.

9. Възможно ли е появата на алергии от парфюмните композиции, използвани в продуктите на Perilis Probiotic Premium?

Не. В тези продукти са използвани парфюмни композиции с доказан хипоалергенен ефект т.е. неалергенни. Те не дразнят хората и домашните любимци.

10. В какъв срок могат да бъдат използвани пробиотичните продукти Perilis Probiotic Premium?

При правилно съхранение, в температурни граници от 5 до 35оC и неизлагане на пряка слънчева светлина, те са активни в рамките на минимум 2 години от датата на производство.

11. Съвместими ли са бактериите от КОНСОРЦИУМ CS4 с бактериите, използвани за пречистване на септични ями?

Да! Даже е препоръчително ако имате пречиствателни съоръжения с биологично стъпало, да използвате Perilis Probiotic Premium и другите съпътстващи пробиотични почистващи продукти на Перилис, за да не унищожавате бактериите, пречистващи отпадните води и да засилите ефекта от тяхната дейност.

12. Колко често можем да използваме пробиотични продукти?

Няма ограничение, може да ги ползвате ежедневно, даже по няколко пъти на ден. Бактериите са под формата на спори във опаковката. При напускане на опаковката в околната среда, те намират храна, два дена растат, четири дена работят активно и по презумпция на седмия умират. Така че за да поддържаме постоянен здравословен микроклимат максимум на 5 дни трябва да добавяте нови колонии полезни бактерии.

Call Now Button