Вече знаете какво представляват акарите и какви са симптомите на праховата алергия! Може би вече сте започнали с почистването или се  чудите какво можете да направите, за да направите живота си по-добър и комфортен! 

Не се притеснявайте! В тази статия, ние от Probioaction ще Ви помогнем да почистите дома си и да намалите симптомите, причинявани от праховите акари. 

Как да почистите дома си? 

На практика е невъзможно да се отървете от праховите акари, но има неща, които можете да направите,за да премахнете алергените от дома си.

Поддържане на подходяща температура и влажност.

Започнете като поддържате по-ниска температура и влажност. Праховите акари виреят при температури над 25 градуса и относителна влажност около 70-80%. Всичко извън този диапазон няма да ги убие, но може да намали тяхното размножаване. 

Поддържането на влажност под и малко над 50% ще има значителен ефект върху популацията им. Ако имате проблем с влажността, опитайте се да проветрявате по-често или да използвате влагоабсорбатор, за да намалите стойността. 

Забърсвайте праха старателно.

Почистването на прах не означава просто да минете отгоре с кърпа. Този метод само разпръсква праховите частици отново във въздуха, а не ги премахва. За постигането на оптимален резултат, използвайте мокра кърпа. По този начин прахът ще се задържи на повърхността на кърпата и ще се намали количеството му в стаята. 

Препоръчително е да почистите праха преди да пуснете прахосмукачката. Така дори да падне прах на пода, той ще бъде премахнат впоследствие. 

Редовно почиствайте с прахосмукачка. 

Почистването с прахосмукачка поне два пъти в седмицата ще помогне за намаляване на количеството прах, който циркулира във въздуха. Препоръчително е да обърнете специално внимание на килимите и тапицерията. Започнете като ги изтупате през балкона, а след това ги почистите и с прахосмукачката. 

Сменяйте често спалното бельо и дрехите си. 

Калъфки, възглавници, чаршафи, одеяла, и дрехи. Акарите живеят по тъканите и дамаските, където се задържат най-много мъртви клетки. Затова е препоръчително не просто да ги сменяте, а веднага да ги изпирате. Така ще гарантирате, че по тях няма прах и сте намалили популацията на акарите. 

Използвайте BED Probiotic PREMIUM.

Нашият пробиотичен неутрализатор на прах и акари е идеален и има 100% естествен произход и в него не се съдържат химикали и алергени. Подходящ е за използване върху матраци, мека мебел, спално бельо и всички тъкани. Премахва вредното въздействие и дискомфорт, причинен от праховите акари и има продължително действие до 5 дни. 

Поръчайте го още сега през нашия онлайн магазин или като се свържете с нас на телефон: +359 878 608 686.