Аромат на борови иглички, домашни бисквитки, канела и горещ шоколад. Вълшебството на Коледа ни дарява много домашен уют и споделени семейни мигове. А заедно с тях, Нова година ни донася добро настроение, усмивки и незабравими емоции. 

За съжаление, празниците приключиха и е време да свалим украсата, да изключим светлинките и да се сбогуваме с любимите елхи. Наред с това не бива да пренебрегваме и домовете си, защото след празниците е най-подходящият момент за основно почистване.

А знаете ли, че има по-лесен начин да се справите с основното почистване?

Да, точно така! Вече не е нужно постоянно да отлагате или да търсите начин как да претупате цялата работа за няколко часа. Ние от Probioaction сме готови да Ви помогнем не само да почистите, но и да организирате целия процес. Единственото, което трябва да направите, е да следвате нашите съвети!

Откъде да започнете?

Преди да започнете да чистите,много е важно да изберете своите препарати. Това е може би най-важната стъпка. Подбрани правилно, с тях ще се справите и с най-упоритите замърсявания с лекота, БЕЗ да впрягате всички сили за почистването им. 

За съжаление, много хора не обръщат достатъчно внимание на препаратите, които ползват. Предизвикваме Ви да погледнете още СЕГА съдържанието на любимите си препарати. И сами ще забележите, че в тях се съдържат не само редица алергени, но и химични вещества, които са опасни и токсични за хората и домашните любимци. При почистване Вие вдишвате тези вещества и това може да доведе до появата на здравословни проблеми и алергии.

Ние Ви препоръчваме да заложите на пробиотични продукти за почистване и неутрализиране на неприятните миризми. 

Как да почистите след празниците?

Следващият важен момент е да си създадете ред, по който ще чистите. Не трябва да започвате хаотично и например да избършете във всички стаи праха, а след това да минете с прахосмукачката. Започнете да чистите от стая в стая. 

Правилният ред е първо да започнете с кухнята и хола, а след това да преминете към балконите, спалните, коридора и накрая да завършите с банята. 

  • Премахнете цялата празнична украса и я приберете по кутиите за следващата година.
  • Ако имате изкуствена елха, я разглобете и опаковайте внимателно за прибиране.
  • Ако сте заложили на естествена елха в саксия, внимателно я оставете на балкона или далеч от зоната, която ще почиствате.
  • Започнете с почистването отгоре надолу – оберете с прахосмукачката ъглите на тавана, преминете към забърсване на праха и тогава с прахосмукачката по пода. 

Използвайте пробиотичните продукти на Probioaction.

Започнете с SURFACE Probiotic, за да почистите всички повърхности в дълбочина, а след това преминете към подовете. Използвайте FLOOR PROBIOTIC CLEANER – пробиотичен почистващ препарат за подови покрития. С него ще разградите органичните замърсявания и ще създадете микробиологичен баланс. Завършете като използвате ROOM Probiotic PREMIUM, за да неутрализирате неприятните миризми.

Следващата стъпка е да почистите банята. Препоръчваме Ви да използвате DRAIN PROBIOTIC – пробиотичен неутрализатор на миризми от канали и WC PROBIOTIC – пробиотичен почистващ гел за тоалетни. С тях ще разградите органичните замърсявания, почистите в дълбочина и ще създадете здравословен микробиологичен баланс. 

Следващият важен момент е да организирате своите вещи, дрехи и обувки. Препоръчваме Ви SHOES Probiotic PREMIUM, който ще неутрализира неприятните миризми в тях и ще защити краката Ви.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се да сме Ви били полезни и да сме Ви помогнали бързо и лесно да се справите с основното почистване на дома си.