Според последните проучвания, броят на хората с алергии непрекъснато се увеличава като над 30% от хората в България страдат от някаква форма на алергия. Най-разпространените включват ринит, астма, атопичен дерматит и много други.

Тези данни са не само тревожни, но и налагат намирането на ефективни и безопасни решения за поддържане на чистотата в дома. За съжаление, традиционните почистващи препарати не са подходящи за хората с алергии и непоносимости. Причината е, че съдържат редица агресивни химикали, които могат да предизвикат и влошат симптомите им.

Ако и Вие сте в това положение, останете с нас до края на статията. В нея ние – от Probioaction.bg, ще Ви предложим най-добрата алтернатива, а именно – пробиотичните почистващи препарати. С тях ще Ви помогнем да се създадете здравословна среда на живот и да почистите замърсяванията в дълбочина.

Защо пробиотичните почистващи продукти са най-доброто решение за хората с алергии?

Как алергиите въздействат на организма?

 • Алергиите често се описват като свърхчувствителност или неправилна реакция на имунната система към определени вещества. Обикновено, те биха били безвредни за организма, но погрешно се възприемат от него като заплаха и предизват необичаен имунен отговор.При контакт с тях, организмът започва да се произвежда антитела. Те се свързват с мастоцитите и базофилите, разположени в различни тъкани на тялото. При повторно взаимодествие със същия алерген, клетките освобождават, което предизвиква различни симптоми като:
 • Респираторни – кихане, запушен или течащ нос, сърбеж в носа и гърлото, хрипове, задух и кашлица. При по-сериозни случаи, особено при хора с астма, може да се стигне до затруднено дишане и стягане в гърдите.
 • Кожни реакции – зачервяване, обриви, сърбеж и подуване. Атопичният дерматит (екзема) е типично състояние, при което кожата става суха, напукана и възпалена.
 • Усложнения – като анафилаксия, която е животозастрашаващо състояние. Тя се характеризира със силно понижаване на кръвното налягане, затруднено дишане и загуба на съзнание и изисква незабавна медицинска намеса.

Кои са най-големите алергени в домашна среда?

Защо пробиотичните почистващи продукти са най-доброто решение за хората с алергии?
Средата в дома може да повлияе на алергиите и значително да влоши качеството на живот. Дори да не обръщате внимание, има много скрити причинители като:

 • Акари – микроскопични организми, които обитават матраци, възглавници, килими и други текстилни повърхности. Те се хранят с мъртви кожни клетки и предпочитат топли и влажни условия. Причиняват редица симптоми като кихане, запушен нос и сърбеж в очите.
 • Домашен прах – микроскопични частици от мъртви кожни клетки, текстилни влакна, бактерии и други. Той може да доведе не само до ринит и астма, но и много непоносимости и реакции.
 • Плесени и мухъл – развиват се във влажни места като бани, мазета и кухни. Разпространяват спори, които предизвикват респираторни проблеми, включително кашлица, задух и хрипове.
 • Животни – любимци, като котки и кучета, са източник на алергени чрез своите косми и слюнка. В тях се съдържат протеини, които могат да провокират кихане, сърбеж и обриви.

Как влияят обикновените препарати на хората с алергии?

Стандартните почистващи препарати са разработени на базата на химични вещества, които са потенциален алерген за хората с различни непоносимости. В тях се съдържа:

 • Хлор – силен дразнител, който влияе на дихателните пътища и кожата. Може да причини симптоми като кашлица, задух, кожни обриви и сърбеж.
 • Амоняк – често предизвиква раздразнение в очите, гърлото и белите дробове.
 • Ароматизатори и консерванти – съдържат летливи органични съединения (VOCs), които могат да усилят или провокират симптоми на алергии и астма.

Защо да изберете пробиотичните продукти?

Безопасни са за употреба, тъй като не съдържат агресивни химикали, аромати и летливи органични съединения, които причиняват алергии и респираторни проблеми.
Основното им предимство е създаването на здравословна микробиологична среда, поддържаща баланс между полезните бактерии. Това спомага за дълготрайното поддържане на чистота, без необходимост от често използване на дезинфектанти.
Освен това, са екологично чисти и биоразградими, което ги прави устойчив избор за околната среда.

А, Вие поръчахте ли нашите пробиотични продукти?

Направете го още сега през нашия онлайн магазин или като се свържете с нас на телефон: +359 878 608 686.