Бактериите и микробите са навсякъде около Вас. Те имат забележителната способност да оцеляват и да се развиват на места, където други организми не могат да издържат. Кухненски плотове, електроуреди, маси, подови повърхности, дръжки на врати…и много други. Едва ли ще се изненадате, че микробите имат известна степен на устойчивост и някои почистващи препарати не могат да ги премахнат от повърхностите.

Може би, вече се питате: „Тогава как да почистим дома си и да създадем здравословна среда на живот?”. Истината е, че понякога да почистите повърхностите, може да бъде голямо предизвикателство. Това е голям проблем не само за здравните заведения, но и за домакинствата. В тази статия ние, от Probioaction, ще Ви помогнем да се справите с този проблем.

Колко дълго оцеляват на твърди повърхности?

Отговорът вероятно няма да Ви хареса – микробите могат да се развиват върху повърхноситте в продължение на стотици години. Добрата новина е, че повечето не го правят. Някои добре познати вируси живеят само няколко секунди, докато на други са им необходими определени условия като влажност, за да се развият.

Продължителността на живота на бактериите и вирусите зависи от много фактори. Например – вирусите трябва да нахлуят в клетките на жив гостоприемник, за да се възпроизведат. Техният живот в околната среда е по-кратък от този на бактериите, които се развиват сами. Въпреки че вирусите също могат да оцелеят на различни повърности, способността им да се дублират е компрометирана, което съкращава продължителността на живота им.

Влажността също има голямо значение. Няма бактерии и вируси, които да могат да живеят на сухи повърхности с влажност под 10%. От друга страна, микробите процъфтяват, когато имат подходящи хранителни вещества като кожни клетки, кръв, слуз, хранителни остатъци. Например кухненските гъби са най-благоприятното място за развитие на микроби.

Точната продължителност на времето, през което микробите остават на повърхността, зависи от много променливи. Те могат или да удължат, или да намалят жизнения цикъл на микроба.
Върху сухи повърхности, микроби като Enterococcus spp., Staphylococcus aureus могат да оцелеят сравнително дълго, тъй като те понасят липсата на влага. Candida albicans, много често срещан гъбичен микроб, може да оцелее до 4 месеца върху повърхности.

Какво е решението?

Единственият начин да осигурите здравословна среда на живот е да направите повърхностите негостоприемни за микроби. Можете да го постигнете чрез редовно почистване на повърхностите с подходящ почистващ продукт.

Редовното почистване ще стопира развитието на бактериите и микробите и предотвратява разпространението им върху съседни повърхности.

zashto-po-povarhnostite-se-zadarzhat-mikrobi-i-bakteriiКакво Ви препоръчваме?

SURFACE Probiotic е почистващ препарат за повърхности. Той:

  • Разгражда органичните замърсявания в дълбочина.
  • Оптимизира микробиологичния баланс.
  • Дълготрайно действие до 5 дни.
  • Без хлор, фосфати, сулфати, нитрати.
  • Без алергени.
  • 100 % естествен произход.
  • 100% безопасен за Вашия офис, дом, семейство, домашни любимци.

Поръчайте го още днес през нашия онлайн магазин и си осигурете чиста и здравословна среда на живот.