Ключът за премахване на неприятни миризми е да откриете източника им. Миризми като цигарен дим, изпарения от храна, пот и парфюми лесно могат да се различат.

Според невролозите, хората могат да различават над 10 000 аромата, въпреки че за някои от тях дори нямаме имена. Нашето обоняние е не просто сетиво, то допълва нашата емоционалност и обогатява живота и преживяванията ни. Много хора свързват определени миризми с чувства и спомени. Някои от тях са приятни – цъфнали люляци, прясно окосена трева, а други са дразнещи – цигарен дим, мухъл, спарено и изпарения от храни.

Истината е, че все повече хора страдат от алергии и именно неприятните миризми могат да обострят или да предизвикат алергична реакция.

В тази статия ние от Probioaction ще Ви дадем три съвета как да създадете здравословна среда у дома чрез премахване на неприятни миризми.

Понякога може да се окаже изключително трудно самото премахване на неприятни миризми.  Причината е – много хора се заблуждават, че могат да ги елиминират с ароматизатори. Така те пръскат стаите без да търсят причината за неприятните миризми и в резултат на това ги замаскират за кратко.

Обърнете внимание, че в състава на повечето ароматизатори присъстват редица химикали, фосфати и алергени. Затова винаги четете състава на продуктите, които избирате.

Ако Вашият дом е претърпял повреда и има висока влажност, неприятните миризми може да са резултат от поява на мухъл или плесен. В този случай освен подходящи продукти, трябва да премахнете и влажността. Затова Ви съветваме да проветрявате по-често помещенията.

С това ще завършим първата част на нашата поредица. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.