Котките  трябва ли да се къпят? Колко често трябва да къпем кучето си? Какъв шампоан за животни да използваме? Те безопасни ли са за нашите домашни любимци?

Това са само някои от въпросите, които задаваме към ветеринарните лекари ежедневно. Затова в тази статия ще Ви споделим три мита за шампоаните за животни и каква е истината за тях.

Мит 1: Мога да изкъпя кучето си с моя шампоан.

Факт: Много стопани се заблуждават от прекрасните реклами по телевизията и решават да спестят малко пари от козметика. Истината е, че това е голяма грешка. Човешките шампоани съдържат множество вредни за животните химикали, сулфати и изкуствени аромати. Те са не само вредни, но и могат да доведат до различни кожни и здравословни проблеми.

Мит 2: Шампоаните за животни не вършат никаква работа.

Факт: Важно е да изберете не просто най-евтиния продукт, а този, който няма да навреди на Вашия любимец. Използвайки правилния продукт, той ще почисти кожата, ще премахне замърсяванията по нея и ще подхрани козината.

Мит 3: Мога да къпя кучето си с шампоан за животни всеки ден.

Факт: Всяки любимец има специфични нужди. Например, ако кучето Ви има проблем с козината ще трябва да се консултирате с ветеринар колко често да го къпете. Някои кучета може да се нуждаят от къпане веднъж в месеца, докато други се цапат по-често и съответно ще трябва да ги къпете според това.

Искате да осигурите най-доброто за Вашия домашен любимец? Ние Ви препоръчваме нашия шампоан за животни –  PET PROBIOTIC CLEANSING FOAMER,

Нежен към козината и кожата, нашият пробиотичен шампоан за животни НЕ съдържа сулфати, изкуствени миризми, сапуни, парабени и алергени.

Свържете се с нас на телефон: 0878 608 686 с  въпроси за начина на употреба на нашия пробиотичен шампоан.